Ons doel is om het onderwijs van binnenuit te transformeren

EduNext is de voortzetting van Edushock en stelt als doel: scholen van binnenuit helpen transformeren. Dat doen we via verschillende activiteiten. Om scholen te helpen transformeren, hebben we twee transformatiecoaches aangeworven. 

We zijn verder een vrijwilligersorganisatie met een steeds groter wordend netwerk van (onderwijs)professionals


Het verhaal van EduNext begon in 2011 met het verschijnen van het boek Edushock dat heel wat mensen in onderwijsland beroerde. 

Omdat in de rond het boek gegroeide community op LinkedIn de behoefte ontstaat hier meer mee te doen, komen in Zwijndrecht al snel leraren, directies, ouders en mensen uit het bedrijfsleven samen. Zij bedenken de missie: ‘samen het onderwijs van binnenuit veranderen om mensen te laten schitteren’ en komen op het idee om een leerfestival te organiseren.

En zo komen eind 2012 180 enthousiaste leraren en directeurs inspiratie opdoen tijdens het eerste Leerfestival samen in een omgetoverde fabriekshal van Philips in Turnhout. Ondertussen biedt het Leerfestival al vijf jaar een podium aan innovatieve onderwijsvoorbeelden. Het aantal deelnemers groeit snel richting 400 deelnemers.

Edushock foto.jpg
IMG_4727.JPG

In 2016 ontstaat, opnieuw op vraag van de community de eerste In-Team avond. Volgende In-Teams volgen snel in Oostende, Hasselt, Leuven en Brugge.
Eind van datzelfde jaar besluiten we On Tour te gaan en innovatieve scholen te bezoeken. In mei 2017 trekken we met 40 directeurs naar de innovatieve Niekée school in Roermond. On Tour is geboren.

On Tour
inteam.jpg

In september 2017 begint de VZW onder de naam EduNext aan de volgende etappe in haar bestaan...

Bekijk hoe we helpen inspireren en coachen