Vijf redenen om naar SETT Gent te komen

Goed anderhalf jaar geleden werd EduNext gecontacteerd door Easyfairs. Of we zin hadden om - in navolging van ons Leerfestival - mee de beste onderwijsconferentie in Europa te organiseren? Dat klonk aanlokkelijk, zeker omdat we via SETT tien maal meer onderwijsgepassioneerden met het innovatievirus konden besmetten. Toch hadden wij ook argwaan. Zou de eigenheid van ons festival niet verloren gaan? Zou dit geen groot commercieel gebeuren worden? Zouden we inhoudelijk niet teveel toegevingen moeten doen? Uiteindelijk beslisten we om in te stappen als mede-curator. We werken intussen anderhalf jaar samen met het SETT team en we hebben het ons nog geen minuut beklaagd. En dat zul jij ook niet doen als je er op 23 en 24 oktober bij bent in Flanders Expo.

SETT 4.jpg

Dé onderwijsinnovatiebelevenis

Het afgelopen jaar hebben we in voorbereiding de belangrijkste onderwijsevenementen in Europa bezocht: BETT Londen, TedXAmsterdamEd, SETT Oslo, SETT Stockholm en SETT Namen. Wat we in Gent brengen, staat op vlak van belevenis nog een stapje hoger. Het zijn eigenlijk drie festivals in een. Het EduNext Leerfestival, de ICT praktijkdag en de Technopolis STEM dagen zijn alle drie geïntegreerd in het event. Er staan twee pop-up klassen (basischool Mozaïek Hasselt en secundaire school Atheneum Herzele) waar je live kan meemaken hoe hun leerlingen eigenaarschap opnemen over hun leren. Er is een STEAM lab, een gamification square, een leerlingencatwalk en diverse beursstands met innovatieve technologieën. Je komt ogen tekort. 

SETT 2.jpg

Lezingen om duimen en vingers van af te likken

Er zijn een honderdtal lezingen over transformatie en technologie. Hierbij komen heel wat leraren en directeuren uit basis- en secundair onderwijs vertellen hoe zij de verandering in hun school aanpakken. Kom te weten welke stappen zij hebben ondernomen in hun veranderingsproces en hoe ze met weerstand zijn omgegaan. Daarnaast keynotes uit binnen en buitenland. Pascal Coppens licht toe hoe het er momenteel in het Chinese onderwijs aan toe gaat. Rosan Bosch, designer van innovatieve leeromgevingen, legt uit hoe je een leeromgeving kan ontwerpen die bijdraagt aan het leren. Onderwijsinnovator Jan Fasen geeft je inzicht hoe Nederlandse scholen innovatie aanpakken. EduNExt verzorgt via Peter Vandemoortel en Dirk De Boe twee sessies. Ontdek het volledige programma hier

SETT 1.jpg

Praktisch aan de slag

Ben je meer een doener? Dan kom je aan je trekken in de workshops van 150 minuten. Bezoekers van de ICT studiedagen weten dat dit steeds kwaliteitsvolle sessies zijn waarna je met heel wat praktische kennis terugkeert naar je school. Zo is er een workshop ‘Flip je klas met instructievideo’s’, ‘Virtual en Augmented Reality’ en ‘Blauwdruk van je toekomstige school’, verzorgd door EduNext. Deze laatste is echter reeds volzet. Je kan hem ook in je eigen school organiseren. Stuur een mail naar contact@edunext.be als je hier meer over wil weten.

SETT 5.jpg

Interessante mensen en organisaties

Net als op elke school, is er tijdens SETT een lerarenkamer. Dé plaats bij uitstek om er bij een koffie even tot rust te komen en te netwerken. Daar worden ook Teachmeet’s georganiseerd, informele meetings waarop jij je ideeën kan uitwisselen met anderen. Geef op voorhand jouw thema door en laat het rad bepalen wanneer jij aan het woord komt. Er is op SETT ook een netwerk app waardoor je makkelijk contact legt met andere bezoekers of interessante beursstandhouders. Daarnaast reiken we woensdagavond ook de SETT awards uit voor inspirerende collega’s of vernieuwende scholen.

SETT 6.jpg

Kortingen voor groepen vanaf vijf

Onze vrees dat SETT Gent te duur zou worden voor de gewone leraar bleek ongegrond. De prijs voor de tickets ligt in dezelfde orde als die het EduNext Leerfestival en je krijgt er zelfs nog heel wat extra’s voor. Daarnaast zijn er ook kortingen voor studenten en voor groepen. Er zijn zelfs scholen die er hun pedagogische studiedag organiseren en zo al hun leraren verwennen met een innovatiebad. Daarnaast is het bezoek aan de beurs zelfs volledig gratis. Hier vind je alle ticketinfo.

Breng een bezoekje aan de EduNext stand

Redenen genoeg om op 23 of/en 24 oktober af te zakken naar Flanders Expo! Je bent meer dan welkom op onze beursstand (nummer 1406)

Tot dan!