Wat we doen: van inspireren tot transformatiecoaching

 

Leerfestival

Sinds 2012 brengen we jaarlijks tijdens het LeerFestival jaarlijks enkele honderden leerkrachten, directies, studenten en mensen uit het bedrijfsleven samen. In een echte festivalsetting met denk- en doepodia inspireren we hen met innovatieve praktijkvoorbeelden uit het Vlaamse en Nederlandse onderwijs en grensverleggende keynotes. Doel is uiteraard de festivalgangers ook te motiveren en stimuleren om onderwijsvernieuwing van binnenuit te realiseren.

Lees hier meer over het voorbije LeerFestival #EFL19.

EduNext cureert ook mee het SETT onderwijscongres in Flanders Expo te Gent. Kom meer te weten over het programma en hoe je inschrijft.

Transformatiecoaching

EduNext heeft transformatiecoaches in dienst die scholen in het secundair onderwijs via expertise en kundige begeleiding bijstaan bij de transformatie. Na een intake wordt er samen met de directie en het transformatieteam van de school een plan van aanpak, gebaseerd op het transformatierad, ontwikkeld. De transformatiecoach helpt de school het transformatieproject realiseren.
 
Vraag een vrijblijvend intakegesprek aan.

Inteam

Sinds 2016 organiseren wij InTeam-sessies in elke provincie van Vlaanderen. Tijdens zo’n sessie gaan we in een knusse setting met een hapje en een drankje een namiddag of avond met een kleine groep directeurs of leraren in de diepte op een voor hen belangrijk thema. Omdat het toepassen van een nieuwe methode of innovatie in de praktijk meestal het moeilijkste is, nodigen we steeds een directeur of leraar uit die rond het thema al praktijkervaring heeft. Naast inspiratie is er mogelijkheid tot reflectie, diepgang en uitwisseling van ervaringen. Doel is mensen te inspireren en handvatten aan te reiken om het zelf in hun school toe te passen.

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte.

OnTour

Om mensen met hun eigen ogen te laten zien hoe andere scholen het aanpakken, bezoeken we tijdens EduNext OnTour een innovatieve school in Vlaanderen of Nederland. De school geeft een korte toelichting over hun werking waarna er een rondgang is in de school. Hierbij is uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen. Na de rondgang is er een reflectiemoment.

De volgende EduNext OnTour is in de maak. Later meer info...

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte.